Home » Behoud de herinnering » memory poppen

memory poppen

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 22:02

Net zoals de andere poppen worden de memory poppen gemaakt van gerecycled kleding. Met verschil dat de kleding van een speciaal en dierbaar iemand komt. 

De oorsprong van dit idee ligt eigenlijk bij mezelf. Mijn ene opa overleed toen ik 3 was. Hoewel ik niet veel van hem herinnerde had ik wel altijd een overhemd van hem in de kast van mijn bed. Wat een soort van veilig gevoel gaf. Ook toen mijn andere opa en later mijn oma's volgde, hoefde ik niet zozeer waardevolle spullen. Als ik maar een stukje textiel had, wat me aan hun deed denken en waarna ik kon kijken, voelen en ruiken als ik ze even miste. Een soort houvast. Mijn overhemd, sjaals en mutsen zitten in een doos (nog steeds) onder mijn bed.Een vriendin haar moeder kwam na een ziektebed te overlijden en we hadden het er gaande weg wel eens over. In ene voelde ik de angst verdriet en onwerkelijkheid van haar dochters, die ik ook had ervaren en dacht aan mijn stukje houvast Hoe kan je een stukje houvast omtoveren in iets tastbaars. Iets fijns zonder dat het heel aanwezig is voor anderen. Zorgenvriendjes was mijn antwoord. Nu kunnen ze praten met iets wat een gezicht heeft en niet zoals ik destijds een plat stukje stof met een stijf boordje.

 

Het laatste hoofdstuk van het verhaal. 

Zorgenvriendjes, troostkussens, zorgen uilen. Je kunt ze allemaal inzetten voor een nog groter doel. Helpen met verwerken van een verlies en het in stand houden van een herinnering. 

Memory poppen.

 

Na een tijd van bezining, volgde de zakken met kleding en aan mij de taak om iets te bedenken bij de kledingstukken. Het resultaat, zorgen uiltjes, monsters en twee kindvriendelijke (zonder rits) knuffels.

Er volgde helaas meer, maar aan de andere kant is het wel fijn dat je kunt bijdragen

Gemaakt van de rompertjes van een overleden zusje voor haar later geboren broertje en zusje ☆ 

Gemaakt van kleding van een overleden oma

Kussen en uil van pake zijn kleding,  brengt hem toch weer dichtbij.

Niet alleen kleine kinderen hebben troost nodig. Ook grote mensen willen een tastbare herinnering. Ik heb daarvoor diverse kussens (zonder gezicht) gemaakt.  

vogeltjes maken van overhemden.

Klik op de foto om bij deze blog te komen

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 »