Sterrenkindjes

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 22:38

Deze pagina is ter ere van mijn achterneefje René Zwiers

 

11 september 2014 begon als een dag als geen ander voor de familie Zwiers, totdat René op zijn nieuwe fiets stapte om naar de tennisles te gaan. Rond een uur of 17.00 zwaaide zijn moeder hem uit, toen hij aanstalten maakte om de oversteek te maken van het erf van zijn ouders. Op dat moment was er een auto en René heeft de tennisles nooit bereikt. René werd met een traumahelikopter naar het UMCG in Groningen gebracht. De volgende dag werd hij door de dokters hersendood verklaard. René Zwiers stierf op 12 september op 8 jarige leeftijd in de armen van zijn moeder en in het bij zijn van zijn vader.

Sinds het overlijden van haar enigst kind en haar daarna ongeboren vlindertje is mijn nicht zoekende naar een weg om om te gaan met dit enorme verdriet en gemis. Ze heeft het gevonden in het steunen en troosten van lotgenoten zoals zij. Ouders die in een vroeg of later stadium afscheid hebben moeten nemen van hun kind.

Mijn nicht is heel creatief, maakte bv prachtige quilts, maar richt zich nu voornamelijk op het maken van artikelen. Welke ze aanbied via haar webshop, om de stichting die zij 5 jaar na het overlijden van haar zoon heeft opgericht, draaiend te houden.

Stichting René* geeft

11 september 2019, 5 jaar na het overlijden van René richtte Jolanda (zijn moeder) de stichting René* geeft op. Met de stichting steunt en troost zij mensen die te maken hebben gekregen met het overlijden van een kind.

Ze verstuurt kosteloos in opdracht steunpakketjes (met daarin een kaartje met setje kaarsjes en een kleine verrassing) naar ouders die te maken hebben gekregen met het verlies van een kind. Daarnaast zijn tegen een kleine vergoeding ook andere pakketten voor zowel binnen als buiten mogelijk om op aanvraag verstuurd te worden. Heeft ze een webshop met artikelen voor stil geboren kindjes. Maakt zij wikkeldoekjes en mutsjes.

Ouders kunnen en mogen zich zelf ook aanmelden voor een gratis troost pakketje

Website is momenteel in aanbouw

Nu steun ik haar nadat zij mij hierom vroeg, door middel van illustraties voor kaartjes die zij bij de kaarsjes geeft. Het heeft iets verdrietigs, maar ook iets moois en ik hoop dat de ontvangers er vooral troost in vinden. 

 

Sterrenkindjes galerij

Dat ze door de tranen heen een glimlach kunnen laten schijnen aan de mooie herinneringen die ze voor altijd behouden. Ook al is het een verjaardagsfeestje in de wolken.

Wil je graag namens jou iemand een pakketje sturen? Via contact kunt u een aanvraag indien.

lees ook mijn blogs over miskraam en gedicht toen was het stil... klik op de foto's om verder te lezen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »