Diy zorgenvriendje

Gepubliceerd op 17 december 2018 om 09:41

Deze uitleg is gemaakt toen ik net begonnen was met het maken van deze knuffels.  Ze zien er dus wat knullig uit. Maar de basis is hetzelfde gebleven.  Ik hoop dat het duidelijk is.

Een zorgenvriendje....eet al je zorgen op. De winkels lagen een tijdje lang vol met deze bijzondere vriendjes. Maar je kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken. Maakt ze, denk ik, nog specialer.

Wat heb je nodig:

  • patroon
  • stof
  • vulling
  • garen, naaimachine, spelen, potlood, schaar
  • rits
  • eventuele versiering

Ik gebruik een basispatroon die ik elke keer aanpas voor het soort figuur dat ik wil maken. Je kunt deze uitprinten op a4 formaat.

Ik maak dit keer een piraat voor een jongen. Ik heb gekozen voor stof van een oude spijkerbroek, omdat deze mooi robuust is. Teken het patroon op de binnenkant van de stof en knip deze met 0,5 cm extra stof uit. Het eerste wat ik dan doe is de ogen ed op het gezicht naaien. 

Vervolgens naai je de 4 stukken van de oren aan elkaar en de 8 stukken voor de armen en benen. Keer deze om zodat de goede kant aan de buitenkant komt, vul de oren licht en de armen en benen op normaal, flexibel volume.

Nu ga je de mond maken. Je leg de rits met de sluiting naar onder. Plaats de uitgeknipte mond met de vlakke kant naar de rits. Naai deze vast en flap hem open. Hetzelfde doe je met de andere zijde. Dat ziet er zo uit.

 

De goede zijde van de stof ligt naar boven terwijl de rits met het voetje naar beneden ligt. Nu kun je het gezicht en de buik bevestigen aan de rits. Gebruik dezelfde handeling maar dan aan de bovenzijde van de rits. Naai de ronding van de mond ook dicht zodat er een zakje ontstaat. 

Bevestig de oren, armen en de benen net zoals op de foto. 

De oren en armen/benen naar binnen. De achterzijde leg je met de goede zijde boven op de voorkant. Naai het geheel op een kleine opening na dicht. Hou rekening mee dat indien je spijkerstof gebruikt de opening niet te klein is, je bent zo ook al even bezig het erdoor heen te wurmen. Als de pop dan eindelijk binnenstebuiten is kun je hem naar smaak vullen.

Nu nog dichtmaken en het vriendje is klaar om geknuffeld te worden..

 

nog meer voorbeelden:


«   »