diy: maak je eigen label voor een tuingarenhouder

Gepubliceerd op 17 december 2018 om 20:34

Ik liep in het tuincentrum en zag een onwijs handige maar nog leuker uitziende tuingaren pot (geen idee wat voor naam ik er aan moet geven). Tot ik de onderkant van de pot zag. Dit glazen recycle glas, gaatje in deksel, leuk labeltje met bolletje wol erin kosten maar liefst €15,00. In geen 15 jaar dacht ik, dat kan ik zelf ook wel. En moeilijk is het niet hoor, inclusief eigen label. 


Hoe begin je?

Neem een groenten pot, of appelmoes pot, jampot. Als het maar glas is en groot genoeg voor je bolletje garen. Maak de pot goed schoon en verwijder het label. Als de deksel een lelijke kleur is, kun je deze eventueel met chroomspray van de Action inspuiten. 

Maak je eigen label

Wat je nodig hebt is:

  •  een laserprinter
  • helder doorzicht breed plakband
  • papier
  • een kom
  • heet water 
  • en een wekker

Print een plaatje uit naar wens, maar hou rekening met de dikte van je tape. Ik heb uitgeprint op portemonnee grootte. En dan nog was het te breed voor de tape.

Nu moet je voorzichtig de tape over je plaatje plakken en zorgen dat er geen bellen of vouwen in de tape zit. Dit vergt wat oefening, maar het is te doen.

Knip het een beetje ruimer eromheen af. 

Nu kan het in een kom kokend water. Laat het 3 minuten staan. let wel opde label moet onder water.

Na 3 minuten kun je (denk om je vingers) het labeltje uit het water vissen. Leg het voorzichtig op een gladde ondergrond met de papierzijde naar boven. Wrijf voorzichtig over het papier. Het zal rul worden en loskomen van de tape. Doe dit net zolang tot al het papier weg is.

Maak de tape eventueel nog nat om de restjes te verwijderen. Knip het op maat en je hebt een label. Geen zorgen, zodra de tape droog is plakt het weer.


Weer terug naar die pot!

Je hebt nu een schone pot met chrome deksel en een label. Als wat er nu nog nodig is, is een gaatje in de deksel. Zodat je het touwtje door de deksel kan trekken. Een bol touw er in. Het uiteinde of begin (het is maar hoe je het bekijkt) door het gaatje. Eventueel een stukje touw om de hals als versiering.

En tada je hebt voor een paar centen een tuintouwpot. 

Ook leuk voor tuinlabels of andere doeleinde. Leuk om cadeau te geven!

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »