Hoe maak je een zorgen uil

Gepubliceerd op 18 december 2018 om 10:19

Na de troostkussen bedacht ik ook een zorgen uil.  De zorgen uil heeft net zoals de troostkussen en zorgenvriendjes een zorgenzakje  (mond) achter een rits. Hier kan het kind de briefjes met haar of zijn zorgen of verdriet stoppen. Het zorgenvriendje eet als het ware de zorgen op als de rits sluit. 

Wat de zorgen uil iets anders maakt. Is dat de rits verscholen is onder de veren. Zo ziet het in de eerste plaats uit als een gewoon knuffeltje.


Voor een zorgen uil heb je spijkerstof nodig, nieuw of van een oude spijkerbroek. Stof voor de mond. Eventueel een stofje voor de kop, vilt, een rits en vulling.

We beginnen weer eerst met de mond.

Omdat ik met kleding werk, zijn de lapjes stof die ik gebruik meestal niet recht toe recht aan. Het oogt eerst wat rommelig, maar uit eindelijk is dat niet meer zichtbaar.

Leg je rits onderste boven voor je. Voor deze heb ik een deelbare rits gebruikt. Op zich maakt het niet zoveel uit. Maar ik vind ze wel makkelijker werken

Sla een naadje van een cm om en speld de stof voor de mond met de goede kant naar boven op de omgekeerde rits. Doe hetzelfde met de andere kant. Let op dat indien je een gewoon naaimachine voetje gebruikt, je de ritssluiting zodra je de helft gepasseerd bent even verplaatst naar het midden. Zet daarbij je naald in de stof en haal het voetje omhoog. Zo kun je de sluiting laten passeren.

Doe hetzelfde met de voorkant van het popje. Let daar bij op dat je genoeg afstand houd tot de rits. Anders kan de stof tussen de rits komen bij gebruik.

Zorg er ook voor dat de lijnen van de kop en het lichaam doorlopen. Anders krijg je een scheef geheel. Controleer dit dus goed voor je het vast naait. 

Nu kun je het veren dek erop naaien. Je heb 4 stroken nodig. Waarbij je aan een zijde schulpen knipt

Je naai de eerste vast op de onderkant. 

Naai de volgende strook erop. Let daarbij dat de naad van de onderliggende strook bedekt is en dat de strook iets verschoven is. Dat oogt natuurlijker.

Naai nu de laatste onder de rits

En nog een strook net boven de rits.

Zo is de rits verscholen onder het veren dek

Maak vervolgens je gezicht af. Deze uil heeft hartjes ogen. Maar je kunt ook met knopen ogen maken.

Naai een snavel in het midden onder van de ogen.

Sluit het zorgenzakje. Naai daarbij de zijkanten en de onderkant. Hou daarbij de kant van de rits vrij.

Naai de voor en achterkant vast op elkaar en hou daarbij een stukje open zodat je de pop kan keren.

Voordat je hem binnenstebuiten keert. Knip bij de oren in zoals je bij ronde of hoekjes doet. Zo voorkom je verdikking.

Keer de pop om.

Vul hem en naai hem dicht.

Nu moet je alleen nog voorzichtig de bovenste strook los knippen. Anders word het heel lastig om de rits te open.


Zo maak je dus een zorgen uil 

Hieronder nog enkele voorbeelden

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

 
 
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »