diy decoratie flesje in visnet

Gepubliceerd op 18 december 2018 om 22:44

Soms kun je van de simpelste dingen heel goedkoop, de design decoratie spullen uit dure winkels namaken. En heb je met hetzelfde gemak heel snel, nieuwe zelfgemaakte decoratie op tafel staan. Of als cadeautje te geven.

Benodigdheden:

  • Leeg bierflesje 
  • Home deco paint 
  • verfsponsje of schuursponsje
  • katoen garen
  • schaar

Maak het lege bierflesje eerst goed schoon. Kook het uit, dit ivm geur. Droog het goed af. Dep met een verfsponsje (of als je deze niet hebt kun je de spons kant van een schuursponsje gebruiken) de deco verf op het flesje. Laat deze een nachtje goed drogen. Als je met een sponsje dept krijg je een mooi egaal structuur effect net alsof het een kruikje is.

Nu het droog is kun je met de visnet beginnen. Wikkel eerst een enkel touwtje rond de hals en knoop deze. knip een aantal gelijke stroken af. Je kunt als maat 3,5 keer de hoogte van het flesje nemen. Ik heb voor dit flesje 9 strookjes gebruikt. Vouw de strookjes dubbel en haal het lusje onder de halsband. Steek de loshangende uiteinde door het lusje en maak zo een knoop. Herhaal dit ook met de andere strookjes op een evenredige afstand.

Zodra je alle touwtjes op de juiste afstand hebt, kun je beginnen met knopen. Pak steeds de rechter van de ene streng en de linker van die ernaast hangt. Pak ze samen en maak een knoop. Trek goed aan, probeer ze steeds op dezelfde afstand te houden

Herhaal dit totdat je het ver genoeg vindt, maak je meerdere flesjes kun je op verschillende hoogtes stoppen. In dit geval heb ik het ongeveer tot op de helft gehouden en daarna stevig touw eromheen gewikkeld. Zo blijft het op zijn plek. 

Uiteraard kun je de flesjes nog verder versieren met strengen kralen, veertjes, bedeltjes ed.

Meer ideeën...

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

 
 
Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«   »