diy boho veer

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 16:34

Heel hip, heel decoratief, maar vooral heel makkelijk om te maken.

Er zijn uiteraard varianten met hele ingewikkelde knopen. Maar ik laat je in deze blog de meest eenvoudige maar ook de meest gebruikte knoop zien.

Wat heb ik nodig:

 

  • Wol of haakkatoen
  • Scherpe schaar
  • Kam
  • Houten kraal

Knip eerst een stuk draad af. Van ongeveer 60 cm en vouw deze dubbel. Laten we deze voor het gemak even de hoofddraad noemen. Leg de hoofddraad met de lus naar boven voor je.

Knip vervolgens een flinke hoeveelheid kleinere strookjes van 20 cm. Ik heb voor een veer van 8 cm 54 draadjes gebruikt.

Je pakt 2 draadjes en vouwt ze dubbel. Een draad leg je dubbel onder de hoofddraad met de lus aan de rechterkant.

Je tweede draad gaat hier bovenop met de lus aan de linkerkant. Haal aan beide zijden de losse uiteinden door de lus heen. Zie foto

Trek de lussen aan, maar zorg daarbij dat je hoofddraad niet draait.

Doe dit hetzelfde bij je volgende draadjes tot dat het op is. Nu knoop je de hoofddraad aan de onderste twee draadjes zo laat je werk niet meer los.

 

Nu kun je beginnen met kammen. Hou daarbij wel je vinger op het midden van je werk en ga rustig te werk.

Als het los genoeg is na smaak doe je hetzelfde met de andere zijde.

Ben je klaar dan kun je beginnen met het bijknippen van je werk en geef je je veer vorm.

Rijg om de lus van je hoofddraad een houten kraal ( ik gebruik een dun ijzerdraadje om te rijgen) en je bent klaar.

 

Inspiratie:

Om en om knoop, van haakkatoen (zeeman)

 

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1035351&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fc%2Fmarnia-ryan-raison%2F15611161%2F&name=Marnia%20Ryan-Raison%20artikelen%20kopen%3F%20Kijk%20snel!

extra tip: Aangezien ik heel veel vragen cq klachten tegen kom wat betreft het knippen  van de vorm. Al gauw beginnen de veren op blaadjes te lijken. Dit komt omdat de meeste aan de verkeerde kant beginnen met knippen.  

Begin met knippen vanaf de lus (de bovenkant van je werk), ga recht naar beneden en dan rond om weer naar boven aan de andere zijde.   Leg er anders een echte veer naast ter vergelijking.

 

De veren zijn niet alleen leuk als decoratie, tashangers of sleutelhangers. Maar denk ook is aan om te gebruiken als versiering van je cadeau.

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«