Home » Creatieve mama's » Diy bellenblaas

Diy bellenblaas

Gepubliceerd op 15 december 2018 om 17:07

Al vanaf dat ze klein was, is Teatske dol op bellen blazen. En omdat er zo nu en dan ook wel eens wat mis ging gaat, had ik altijd liters bellen blaas op voorraad.

Maar na verloop van tijd gaan de wachtend bellenblaasflessen toch enorm achter uit. Na veel uit proberen is dit het recept met de meeste succes.

 
  • Een kopje afwasmiddel
  • 10 kopjes warm water
  • 4 theelepels glycerine

 

Doe je afwasmiddel in een fles en voeg daar langzaam het warme water toe. Je hebt warm water nodig zodat de glycerine goed oplost.

Laat de oplossing een nachtje staan. Dan werkt het beter.

Bij mooie bellen hoort ook een mooi stokje. Ik had wel ijzerdraad. Dus dat moest lukken. Haal je kralen maar zei ik tegen Teatske.  Komt ze naast beneden met de bak strijkkralen niet helemaal wat ik bedoelde maar het effect is alleen maar beter.

Knip een stuk ijzerdraad af en deel deze in tweeën.  Maak aan een kant een lus. De twee uit einde voeg je samen en daar over heen rijg je de strijkkralen. 

Aan het eind doe je een dikkere kraal en iets kleinere draai het ijzerdraad er om heen en steek deze door de dikkere kraal heen. Trek het draad strak en knip deze af. Zorg ervoor dat de uiteinde in de kraal blijven. Dan is je bellenblaas staafje afgewerkt en klaar voor gebruik. 


«   »