Home » Creatieve mama's » Prinsessenfeestje thuis

Prinsessenfeestje thuis

Gepubliceerd op 16 december 2018 om 07:41

Teatske werd in februari 7 en ze wilde heel graag een prinsessenfeestje buiten. Aangezien dat s'winters nu niet echt aangenaam is met dunne prinsessenjurken hebben we het feestje opgeschoven naar de zomer. En gisteren was het zo ver.

Confetti ballonnen 

Benodigdheden:

  • Ballonnen 
  • Confetti 
  • Kleine briefjes voor de namen
  • Lintjes

Normaal is het zo'n gedoe met wie eerste mag zijn, die zijn cadeautje geeft. En dan is het ook nog eens met 10 minuten gedaan.  Dat terwijl je graag wat rust wil bewaren. Verandert meestal gauw in een grote chaos. Ik had al diverse methoden uitgeprobeerd, maar deze is me tot nu toe het meest bevallen.  

Vul de ballonnen voordat je ze opblaast met wat confetti. Ik heb een trechter gemaakt van papier, om zo gemakkelijk de confetti in de ballon te krijgen.  Een klein briefje met naam ging vervolgens opgevouwen in de ballon en de ballon kon worden opgeblazen. Knopje erin en touwtje erom. Ik had de ballonnen aan de lamp gehangen, maar je kunt er ook voor kiezen een lijn te spannen. Met een saté prikker heeft onze jarige de ballonnen door geprikt.  Ze vond het wel heel spannend en griezelig.  Maar uit eindelijk was dit een geslaagd experiment. Tip: leg een kleed onder de plek van de ballonnen.  Daar valt dan de meeste rotzooi op. En kun je het zo wegpakken.

Elke keer als er een ballon geprikt werd, viel er een briefje met de naam van het kindje dat haar cadeautjes mocht geven op de grond. Elke keer weer spannend wie. En ze waren even zoet. Over zoet gesproken,  dat stond erna op het menu. Cupcakes versieren.

Zoete cupcakes

Benodigdheden:

  • Cupcakes of eierkoeken 
  • Glazuur
  • Fondant
  • Suiker versiering 

Voor even een momentje rust koos ik voor cupcakes en eierkoeken te versieren.  Ik had van te voren twee bordjes gevuld met een aantal bakjes versiersuiker en 2 kleuren Fondant (welke ik eerst in plakjes gesneden,) Het glazuur heeft 5 minuten in heet water nodig om vloeibaar te zijn. 

De dames waren heel creatief en al gauw stond de eerste unicorn cake op tafel. Toen ze uit versierd en uitgesnoept waren was het tijd voor spelletjes

Kus de kikker

Ezeltje prik, maar dan anders. Op het raam had ik een groot vel met daarop een kikker getekend  na deze gevonden te hebben op pinterest.

De dames kregen om beurten rode lippenstift en een blinddoek om.  Een ander mocht ze rond draaien en op aanwijzingen de kikker vinden om hem zo op zijn mond te kussen. Ze vonden het geweldig. 

Muiltje leggen niemand zeggen. 

Hetzelfde principe als zakdoekje leggen met een kleine aanpassing zorgde ervoor dat het effect de hoeveelheid kleurstof en suiker even eruit kon komen.

En daarna hadden de dames het wel gehad met spelletjes. Er werd even druk gedanst op de muziek en zo kon ik in de tussentijd een voor een schminken. 

Foto pixabay

Unicorns, schedels als sugarskulls (dia de los muertos) en paarden. 

Zodra iedereen vol verf zat in een drukke stoet naar de speeltuin (verder op bij ons in de straat). Een groepsfoto en daarna nog even flink spelen.

Dan kon ik mooi even de troep opruimen en patat bakken.

Na het patat eten was het ook weer afgelopen met het feestje. Allemaal in de auto met een snoepzakje.

Een vermoeiende maar geslaagde dag. 

In verband met de wet op privacy heb ik geen foto's (waar de kinderen zichtbaar en herkenbaar opstaan) van feestje geplaatst.


«   »