Home » Polymeer/Fimo » Hoe maak je een gnoom?

Hoe maak je een gnoom?

Gepubliceerd op 30 december 2019 om 16:06

Je hebt ze voor kerst vast overal gezien,  de puntmutsjes met baard en neus en voetjes. Eerder maakte ik al deze scandinavische gnoom, nu laat ik je zien hoe je er een van fimo maakt. 

Polymeer klei is oa te koop bij de Action. En ik heb deze ook al eerder getest. En ondanks dat het resultaat me echt niet tegen viel, gaat er niks boven de orginele van

We gaan aan de slag

We beginnen met het maken een aluminium vulling. De vulling zorgt ervoor dat je niet een hoop klei hoeft te gebruiken.  De klei is duur genoeg.  Waarom aluminium folie? Aluminium folie kan tegen de hitte van de oven,  bij het afbakken.  Het is licht, stevig, sterk en krimpt niet. Kortom her ideale vulmiddel.

Je pakt eerst een vel van ongeveer 30 cm. Vouw deze 3 x dubbel en rol hem op tot een koker, kuip hem goed samen en druk er andere stukjes erom heen, om zo een kegel te vormen. Duw hem zo nu en dan aan de onderkant aan zodat hij straks niet wankel staat. Dit doe je door de onderzijde tegen een hard oppervlakte zoals de tafel te drukken.

Bedenk wel de grote van je aluminium kegel bepaald grotendeels de grote van je onderwerp.

Wanneer je tevreden bent met de vorm en grote, kun je beginnen met de bekleding.

Kneed een bolletje in de kleur naar keuze, druk het bolletje in een lapje. Niet te dun, anders steekt het aluminium folie erdoor.

Vouw het om de aluminium kegel heen en wrijf de naden dicht. Je kunt nu nog wel met de vorm spelen, wil je hem wat dikker, dan voeg je wat extra klei toe. Maar ik hou mij vorm zoals hij is.

Voor de neus heb ik wit en een roze gemengd,  dit omdat ik de roze te fel vond en ik geen huidskleur meer had. Mengen van fimo gaat heel goed. Voor het geval als je niet helemaal tevreden bent over je kleur. 

Maak een bolletje en plaats deze op de kegel. Ongeveer iets boven de helft. Kleef hem maar smeer alleen de bovenzijde licht uit

 

Nu gaan we de muts maken. Pak een bolletje,  maak er een kegel van  Duw met je vinger en duim de klei opzij en geef zo vorm aan de onderzijde van de hoed. Vorm de bovenzijde (in dit geval een gedraaide punt)

Pas steeds op je lijfje of de hoed op de neus past en natuurlijk overkomt.

Sale (NL)Sale (NL)

Haal de muts er weer voorzichtig af. Begin met de beharing. zowel haar, baard als snor.

Draai dunne sliertjes en bevestig deze rond de neus en rond het lijfje  

Doe het niet recht naast elkaar maar geef het wat beweging.  Het hindert niks als je soms de er onder liggende kleur er door ziet.

Geef ze structuur met kleigereedschap of zoals met satéprikkers of aardappelschilmesje.

Vorm als laatst zijn snor. Zet de muts weer op en kijk of alles goed is bedekt en je haar hoog genoeg onder de muts is weggewerkt. 

Nu alleen nog twee zwarte bolletjes voor de schoenen. Waarbij je de helft van het bolletje plat drukt. 

Bevestigd het onder de figuurtje, controleer of hij nog stevig blijft staan.

Ben je tevreden? Dan kun je je poppetje afbakken volgens de aanwijzingen van de verpakking. 

Ik heb mijn figuurtje op een houten restje schuttingplank geplaatst,  maar onderzetters,  stolpen  of gewoon los alles is mogelijk 

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 


«   »