Home » Review » Action lijmpistool review

Action lijmpistool review

Gepubliceerd op 30 januari 2019 09:13

Voor veel van mijn knutsel werken, maak ik gebruik van een lijmpistool. Dit is makkelijk en goedkoop in gebruik.

Gisteren was mijn Bison lijmpistool, na lange intensieve diensttijd overleden. En daar zit je dan... bij de Action kwam ik er toevallig een tegen.

Een lijmpistool met 2 lijmpatronen voor €2,29. Niet slecht! En dan was ik eerst wel even gered. Want we zitten nu druk in de Paas decoratie.

Stevig in de verpakking. Wat je dan moet openknippen. Vind ik zelf altijd een drama.

Je knipt al langs de rand, uit angst het product in de verpakking kapot te maken. Maar dan krijg je deze er nog niet uit. Dus ben je toch verplicht verder te knippen dan je lief is. Met als gevolg, gebruiksaanwijzing naar de maan. (niet dat ik die vaak lees, maar het gaat om het idee) Een snee in de vingers (omdat het plastic zo scherp is). Een hoop gevloek en getier, omdat je het product er met veel pijn en moeite uit krijgt.

Maar goed het is wel veilig thuis aangekomen en het ligt of staat mooi in de winkel.

Na een complete bevalling, was mijn nieuwe lijmpistool dus geboren.

Nu nog de lijmpatronen. En deze vielen me vies tegen, wat een kleine dingen. Je heb gelijk beide patronen nodig, omdat één al compleet in het apparaat verdwijnt. En dan werkt het knijpmechanisme niet meer. (Wat er voor zorgt dat de patroon door het apparaat begeleid word.) Een dikke vette minpunt dus. Het duurt ook een eeuwigheid, voordat het apparaat goed op temperatuur is. Er kwam eerst geen eens lijm uit, terwijl de eerste patroon al compleet verdwenen was in het apparaat. Niet echt een vertrouwd idee.

En bij nader bekijken van het apparaat komt het geheel wat gammel over. In tegenstelling tot de verpakking, dus....

Ik zal vandaag daarom maar gauw naar de bouwmarkt voor mijn oude vertrouwde Bison lijmpistool (prijs tussen de € 12 en €18, afhankelijk of je voor een hobby of prof variant kiest).

Samengevat:

  • Verpakking: Stevig maar lastig te openen
  • Prijs: Goedkoop € 2,29
  • Apparaat: Oogt en voelt in eerste instantie niet anders dan de duurdere varianten, maar bij gebruik is het gammel.
  • Gebruik: duurt lang voordat het warm is, lijmpatroon verdwijnt, maar waar de lijm blijft is een vraagteken. Het komt namelijk niet uit de opening. Lijm is niet goed te doseren. Lijm droogt snel en plakt niet. Lijkt wel plastic.

Conclusie:

Ik zou het niet aanraden om deze lijmpistool te kopen, zeker niet bij intensief gebruik. Ik verwacht geen lang leven van dit apparaat. En ik ben absoluut een Action fan. Maar in dit geval zeg ik GOEDKOOP is DUURKOOP.  Niet doen dus.

Voordat ik tot mijn conclusie kwam, heb ik eerst nog mijn bevindingen met anderen gedeeld. Deze hadden dezelfde klachten. Uiteraard zullen er mensen zijn die andere ervaringen hebben.


Na het delen van dit bericht op Facebook. Krijg ik van verschillende mensen te horen dat ze inderdaad hetzelfde probleem ervaren. En dat het apparaat bij een aantal van hun door oververhitting in brand is gevlogen. Wees er dus voorzichtig mee!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

Reactie plaatsen

Reacties

Nadia
8 maanden geleden

Wij hebben hem ook en werkt helemaal prima! Nu moet ik wel zeggen dat we hem maar sporadisch gebruiken... Ik schik wel van je bevindingen.!

Rory
8 maanden geleden

In brand gevlogen ?!? Serieus? Eigenlijk zou je dit moeten melden aan het hoofdkantoor van Action. Wat gevaarlijk, ook wat je zegt over waar de lijm dan blijft (van dat eerste lijmpatroon). Zeker goedkoop is duurkoop.. Ik moest stiekem hard lachen om de zin: "Stevig in de verpakking. Wat je dan moet openknippen. Vind ik zelf altijd een drama.". Want helaas heel herkenbaar. Dat scherpe, het doorknippen van eventueel belangrijke informatie omdat je toch 'dieper' moet knippen dan je denkt...

Jeannet
8 maanden geleden

Hoi Véronique, nou een gewaarschuwd mens telt voor 2. Dank voor het uitproberen, ik ga hem niet kopen (was ik al niet van plan, haha) Bison is echt een goed merk, vertrouw daar maar op. gr. Jeannet

Laure
8 maanden geleden

Oh dan ga ik deze zeker niet kopen! Had anders wel een mooie deal geweest!

skincarebynaomi
8 maanden geleden

Handig is deze he? Ik gebruik deze ook erg veel

skincarebynaomi
8 maanden geleden

Mijn reactie verzond iets te snel, ik bedoel dat ik het lijmpistool over het algemeen handig in gebruik vind.. ik vind persoonlijk zelf deze wel fijn

Veronique
8 maanden geleden

Deze hoeven we dus niet aan te schaffen

Vicky
8 maanden geleden

Mijn man zocht nog een lijmpistool, ik kan hem alvast zeggen dat hij deze niet moet kopen. 😉

Creabyasecondlife
8 maanden geleden

Ik hoor goede geluiden over de Lijmpistool van de lidl. Maar die is niet altijd te koop, dus dan moet je net mazzel hebben. Met Tessa of Bison heb ik wel ervaring. Deze zijn beide goed.

Lotte
8 maanden geleden

Jeetje bij andere in brand gevlogen? Dit zijn typisch van die apparaten waar je niet op moet bezuinigen, best gevaarlijk zeg!

Creabyasecondlife
8 maanden geleden

Ja ik schrok er ook van. Levensgevaarlijk deze

nicole orriens
8 maanden geleden

Dankjewel voor deze duidelijke en informatieve review. Daar houd ik van. Ik ga dit lijmpistool dus zeker niet kopen. Ik ga je post delen op mijn review blog!

Creabyasecondlife
8 maanden geleden

Super, dank je wel. Bereiken we nog meer mensen. Wie weet doet de action er ook wat mee.

Ingrid
9 maanden geleden

Ik denk er net zo over. Vreselijk. Weggegooid.


 »