Home » Review » Action lijmpistool review

Action lijmpistool review

Gepubliceerd op 30 januari 2019 om 09:13

Moederdag 2020Moederdag 2020

Voor veel van mijn knutsel werken, maak ik gebruik van een lijmpistool. Dit is makkelijk en goedkoop in gebruik.

Gisteren was mijn Bison lijmpistool, na lange intensieve diensttijd overleden. En daar zit je dan... bij de Action kwam ik er toevallig een tegen.

App WinactieApp Winactie

Een lijmpistool met 2 lijmpatronen voor €2,29. Niet slecht! En dan was ik eerst wel even gered. Want we zitten nu druk in de Paas decoratie.

Stevig in de verpakking. Wat je dan moet openknippen. Vind ik zelf altijd een drama.

Je knipt al langs de rand, uit angst het product in de verpakking kapot te maken. Maar dan krijg je deze er nog niet uit. Dus ben je toch verplicht verder te knippen dan je lief is. Met als gevolg, gebruiksaanwijzing naar de maan. (niet dat ik die vaak lees, maar het gaat om het idee) Een snee in de vingers (omdat het plastic zo scherp is). Een hoop gevloek en getier, omdat je het product er met veel pijn en moeite uit krijgt.

Maar goed het is wel veilig thuis aangekomen en het ligt of staat mooi in de winkel.

Na een complete bevalling, was mijn nieuwe lijmpistool dus geboren.

Nu nog de lijmpatronen. En deze vielen me vies tegen, wat een kleine dingen. Je heb gelijk beide patronen nodig, omdat één al compleet in het apparaat verdwijnt. En dan werkt het knijpmechanisme niet meer. (Wat er voor zorgt dat de patroon door het apparaat begeleid word.) Een dikke vette minpunt dus. Het duurt ook een eeuwigheid, voordat het apparaat goed op temperatuur is. Er kwam eerst geen eens lijm uit, terwijl de eerste patroon al compleet verdwenen was in het apparaat. Niet echt een vertrouwd idee.

En bij nader bekijken van het apparaat komt het geheel wat gammel over. In tegenstelling tot de verpakking, dus....

Ik koop vandaag daarom maar gauw via bol.com mijn oude vertrouwde Bison lijmpistool (prijs tussen de € 12 en €18, afhankelijk of je voor een hobby of prof variant kiest).

Samengevat:

  • Verpakking: Stevig maar lastig te openen
  • Prijs: Goedkoop € 2,29
  • Apparaat: Oogt en voelt in eerste instantie niet anders dan de duurdere varianten, maar bij gebruik is het gammel.
  • Gebruik: duurt lang voordat het warm is, lijmpatroon verdwijnt, maar waar de lijm blijft is een vraagteken. Het komt namelijk niet uit de opening. Lijm is niet goed te doseren. Lijm droogt snel en plakt niet. Lijkt wel plastic.

Conclusie:

Ik zou het niet aanraden om deze lijmpistool te kopen, zeker niet bij intensief gebruik. Ik verwacht geen lang leven van dit apparaat. En ik ben absoluut een Action fan. Maar in dit geval zeg ik GOEDKOOP is DUURKOOP.  Niet doen dus.

Voordat ik tot mijn conclusie kwam, heb ik eerst nog mijn bevindingen met anderen gedeeld. Deze hadden dezelfde klachten. Uiteraard zullen er mensen zijn die andere ervaringen hebben.


Na het delen van dit bericht op Facebook. Krijg ik van verschillende mensen te horen dat ze inderdaad hetzelfde probleem ervaren. En dat het apparaat bij een aantal van hun door oververhitting in brand is gevlogen. Wees er dus voorzichtig mee!

Lijmpistolen die wel voldoen kun je oa kopen bij Bol.com of de grote bouwmarkten. Ik gebruik dus zelf Bison voor diverse hobbydoeleinde. Het pistool voldoet mij al jaren en gaat lang mee. Ook de lijm houdt lang zijn kracht, krimpt of verkleurd nie.t. Bij Bol.com heb je 2 verschillende.. Ik heb zelf de super, deze is net wat zwaarder en robuster. Maar voor fijner werk is de hobby uitermate geschikt. En zeker een aanrader. 

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

Reactie plaatsen

Reacties

Esha
een jaar geleden

Ik had de lijmpistool gekocht en niet eens opgewarmd kwartier kwam er een klein klein beetje maar uit. GEEN aanrader

Lijmpistool
2 jaar geleden

Ik moet zeggen dat ie mij best prima bevalt. Maar ik gebruik hem dan ook iets van 1x per maand ofzo.

Ik herken dat er een hoop lijm verdwijnt in de smeltkamer. Maar dat is natuurlijk alleen bij de eerste zo. Dat verklaart overigens ook dat het even duurt voor hij warm genoeg is. Hij moet immers die hele klomp lijm smelten die binnen ergens zit.

Echter, voor sporadisch gebruik, geen enkele klacht over. Als je het voor je beroep doet snap ik dat je iets wilt dat sneller warm is. Anders voldoet deze prima.

Ingrid Ferwerda-Jacobs
2 jaar geleden

Diezelfde heb ik ook geprobeerd (als eerste) en vond het ook niks. Heel herkenbaar wat je schrijft.

Prof
3 jaar geleden

Heel bijzonder. Ik heb al jaren de lijmpisten van de action. Gebruik hem niet hobbymatig maar zelfs professioneel. Echt top prijs kwaliteit verhouding dit apparaat van de action.

Creabyasecondlife
3 jaar geleden

Natuurlijk zijn er altijd nog succes verhalen. Maar mijn bevindingen zijn niet opzich zelf staand. Zelfs de action wijst op mogelijk schok gevaar van hun eigen product. Des al niet te min, ben ik wel blij dat er mensen zijn die andere ervaringen hebben.

Nadia
3 jaar geleden

Wij hebben hem ook en werkt helemaal prima! Nu moet ik wel zeggen dat we hem maar sporadisch gebruiken... Ik schik wel van je bevindingen.!

Rory
3 jaar geleden

In brand gevlogen ?!? Serieus? Eigenlijk zou je dit moeten melden aan het hoofdkantoor van Action. Wat gevaarlijk, ook wat je zegt over waar de lijm dan blijft (van dat eerste lijmpatroon). Zeker goedkoop is duurkoop.. Ik moest stiekem hard lachen om de zin: "Stevig in de verpakking. Wat je dan moet openknippen. Vind ik zelf altijd een drama.". Want helaas heel herkenbaar. Dat scherpe, het doorknippen van eventueel belangrijke informatie omdat je toch 'dieper' moet knippen dan je denkt...

Jeannet
3 jaar geleden

Hoi VĂ©ronique, nou een gewaarschuwd mens telt voor 2. Dank voor het uitproberen, ik ga hem niet kopen (was ik al niet van plan, haha) Bison is echt een goed merk, vertrouw daar maar op. gr. Jeannet

Laure
3 jaar geleden

Oh dan ga ik deze zeker niet kopen! Had anders wel een mooie deal geweest!

skincarebynaomi
3 jaar geleden

Handig is deze he? Ik gebruik deze ook erg veel

skincarebynaomi
3 jaar geleden

Mijn reactie verzond iets te snel, ik bedoel dat ik het lijmpistool over het algemeen handig in gebruik vind.. ik vind persoonlijk zelf deze wel fijn

Veronique
3 jaar geleden

Deze hoeven we dus niet aan te schaffen


 »