Home » Review » Action lijmpistool review

Action lijmpistool review

Gepubliceerd op 30 januari 2019 09:13

Voor veel van mijn knutsel werken, maak ik gebruik van een lijmpistool. Dit is makkelijk en goedkoop in gebruik.

Gisteren was mijn Bison lijmpistool, na lange intensieve diensttijd overleden. En daar zit je dan... bij de Action kwam ik er toevallig een tegen.

Een lijmpistool met 2 lijmpatronen voor €2,29. Niet slecht! En dan was ik eerst wel even gered. Want we zitten nu druk in de Paas decoratie.

Stevig in de verpakking. Wat je dan moet openknippen. Vind ik zelf altijd een drama.

Je knipt al langs de rand, uit angst het product in de verpakking kapot te maken. Maar dan krijg je deze er nog niet uit. Dus ben je toch verplicht verder te knippen dan je lief is. Met als gevolg, gebruiksaanwijzing naar de maan. (niet dat ik die vaak lees, maar het gaat om het idee) Een snee in de vingers (omdat het plastic zo scherp is). Een hoop gevloek en getier, omdat je het product er met veel pijn en moeite uit krijgt.

Maar goed het is wel veilig thuis aangekomen en het ligt of staat mooi in de winkel.

Na een complete bevalling, was mijn nieuwe lijmpistool dus geboren.

Nu nog de lijmpatronen. En deze vielen me vies tegen, wat een kleine dingen. Je heb gelijk beide patronen nodig, omdat één al compleet in het apparaat verdwijnt. En dan werkt het knijpmechanisme niet meer. (Wat er voor zorgt dat de patroon door het apparaat begeleid word.) Een dikke vette minpunt dus. Het duurt ook een eeuwigheid, voordat het apparaat goed op temperatuur is. Er kwam eerst geen eens lijm uit, terwijl de eerste patroon al compleet verdwenen was in het apparaat. Niet echt een vertrouwd idee.

En bij nader bekijken van het apparaat komt het geheel wat gammel over. In tegenstelling tot de verpakking, dus....

Ik zal vandaag daarom maar gauw naar de bouwmarkt voor mijn oude vertrouwde Bison lijmpistool (prijs tussen de € 12 en €18, afhankelijk of je voor een hobby of prof variant kiest).

Samengevat:

  • Verpakking: Stevig maar lastig te openen
  • Prijs: Goedkoop € 2,29
  • Apparaat: Oogt en voelt in eerste instantie niet anders dan de duurdere varianten, maar bij gebruik is het gammel.
  • Gebruik: duurt lang voordat het warm is, lijmpatroon verdwijnt, maar waar de lijm blijft is een vraagteken. Het komt namelijk niet uit de opening. Lijm is niet goed te doseren. Lijm droogt snel en plakt niet. Lijkt wel plastic.

Conclusie:

Ik zou het niet aanraden om deze lijmpistool te kopen, zeker niet bij intensief gebruik. Ik verwacht geen lang leven van dit apparaat. En ik ben absoluut een Action fan. Maar in dit geval zeg ik GOEDKOOP is DUURKOOP.  Niet doen dus.

Voordat ik tot mijn conclusie kwam, heb ik eerst nog mijn bevindingen met anderen gedeeld. Deze hadden dezelfde klachten. Uiteraard zullen er mensen zijn die andere ervaringen hebben.


Na het delen van dit bericht op Facebook. Krijg ik van verschillende mensen te horen dat ze inderdaad hetzelfde probleem ervaren. En dat het apparaat bij een aantal van hun door oververhitting in brand is gevlogen. Wees er dus voorzichtig mee!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid
24 dagen geleden

Ik denk er net zo over. Vreselijk. Weggegooid.


 »