Home » Review » Pyrografie pen/houtbrander pen Lidl

Pyrografie pen/houtbrander pen Lidl

Gepubliceerd op 13 januari 2020 om 09:16

KlussenKlussen

Ik wilde het al heel lang proberen, maar de echte pyrografie apparaten zijn niet te betalen. Zeker niet voor een enkel een beetje uit proberen. Je kon ze wel via Alie bestellen,  maar daar had ik geen trek in. Tot ik er een bij de Lidl tegenkwam. En inmiddels was de Action ook met een toegankelijkere variant op de markt gekomen.

Ik heb dus zelf degene van de Lidl gekocht, maar die van de Action ziet er ongeveer hetzelfde uit.

De pyro set van de Lidl heeft iets meer verschillende opzet stukjes. Ik heb zelf niet vergeleken, omdat ik niet beide apparaten heb. Heb ik wel een vergelijking video op Youtube gezien. De conclusie van de maker was dat de grafeerpen van de Lidl beter uit de test kwam, dan die van de Action. Doordat het apparaat heter word, zijn de lijnen veel duidelijker. Het apparaat zelf is ook iets steviger en dat is ook niet geheel onbelangrijk  In dit geval dus 1-0 voor Lidl. Maar......

Ik heb het apparaat voor verschillende doeleinde gebruikt. In eerste instantie was ik dan ook erg enthousiast. Het apparaat voldeed aan al mijn verwachtingen. Al waren de lijnen niet altijd strak en van gelijke dikte, maar dat weet ik dan weer meer aan mijn ondeskundigheid. Een kwestie van oefenen en je komt er wel. Dus ik oefende en oefende. Maar al gauw had ik door, dat als je het apparaat te lang achter elkaar gebruikt, je het amper nog kon vast blijven houden, zonder je vingers te verbranden. En dat werkt storend.

Midden in een groot project, warmde hij in ene niet meer op. Nu dat heb ik mooi op gered, of niet. Zeker doorgebrand? Ik zou hem al weg gooien, maar mijn techneut (altijd handig om in huis te hebben) zei dat hij hem had nagekeken, er zat een draadje los. 

Hij had hem zo weer gefixed, maar het vertrouwen is weg.

En dan beginnen dingen op te vallen, al vrij gauw waren de eerste opzetmondjes verbogen, waardoor ze niet meer bruikbaar waren. Niet handig. Zeker niet als ze niet los verkrijgbaar zijn en er steeds meer wegvallen. 

De pen is vrij dik en het snoer zit altijd irritant in de weg.

Maar vooral dat mijn verwachtingen tot groter zijn dan het vermogen van het apparaat

Met als gevolg dat hij meer in de kast blijft dan gebruikt.

Mijn conclusie:

Als je alleen wat simpele tekeningen of tekst wilt op een aantal voorwerpen is de pyrografie pen of houtbrander van de Lidl best een redelijk apparaat voor zijn prijs. Maar bij langdurig, veel gebruik of gedetailleerdere werk zou ik toch voor een duurdere variant kiezen, deze maken gebruik van andere mondstukken die beter geschikt zijn 

Het apparaat bij gebruiker langer dan 10 minuten erg heet word aan de voorzijde van de houder, waardoor werken met de pen niet prettig is.

Ik ga zelf sparen voor een betere variant. En zou andere hetzelfde aanraden.

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

«