Krijtstiften raamtekening

Gepubliceerd op 12 december 2018 om 14:58

Zodra de blaadjes beginnen te vallen. Het horgordijn voor de deur weg is. Begin ik met tekenen.  Tekenen op glas.

Eerst gebruikte ik plakaatverf, toen was het meer schilderen.  Maar sinds een paar jaar kun je overal glasstiften of wel krijtstiften kopen.

Ik heb er meerdere al getest en gebruikt. Hema, Action, Kruidvat,  Edding en Xenos. Op WordPress ga ik hier verder op in. Deze blog is meer ter inspiratie en hoe ga je te werk.

Eerst even naar het begin...

Hier is het allemaal mee begonnen. Ik had met kerst een doos glasverf gekocht. Je moest dit eerst horizontaal opzetten en inkleuren.  Dan goed laten drogen en dan heel voorzichtig de "sticker" afbeelding verwijderen van de glasplaat om hem vervolgens op zijn plek te plaatsen. De sticker had een beetje een glas in lood effect.  Deze woezel en pip tekening hing boven de box.  Dan kon Teatske mooi naar de kleuren kijken.  Uit eindelijk mocht ik na 6.5 jaar afscheid nemen van de tekening (toen pas mocht ik hem verwijderen)

De oude werd tijdelijk door een nieuwe vervangen. En zo was er de eerste krijtstift tekening. 

Ik begin dus in de herfst, dan gaat de vitrage voor de deur weg, word het raam goed gelapt. (ZORG ALTIJD VOOR EEN VETVRIJE ONDERGROND). Ik teken het zelf uit de hand, meestal n.a.v inspiratie op pinterest.  Dit jaar staat deze hierboven op de deur.

 Dit is het orgineel op pinterest

Zoals ik al zei, teken ik uit de hand. 

Even een trucje voor de cirkel tussendoor:  

Bind een draadje om je stift. Neem de stift in je schrijfhand en het touwtje in je andere. Meet ongeveer hoe groot je je diameter wilt hebben. Plaats je vinger  met het touwtje op het midden van de plaats waar je je cirkel wilt hebben. Trek het touw strak en plaat de stift recht op het raam. Draai vervolgens rond net zoals je met een passer zou doen en je maakt een cirkel.

Maar mocht je het lastig vinden om te tekenen zeker op een verticale vlak. Dan kun je er ook voor kiezen om een tekening of uitgeprinte kleurplaat achter het raam te plakken. En deze over te trekken. Kind kan de was doen.

Vergeet ook niet dat wat je aan de binnenkant tekent aan de buitenkant in spiegelbeeld staat. Dus wil je dat de tekst leesbaar is van af de buiten kant, dan moet je deze spiegelen.  

Combineer ook eens met plakaatverf voor kleur, mocht je enkel witte kalk stiften in huis hebben. Werkt prima.

En zo is onze achterdeur, vanaf de herfst tot de lente versiert met herfst, sinterklaas en kerstversieringen. En ben ik het zat....Dan lap ik de ramen en maak iets nieuws.


 »