Quotes en handletteren

Gepubliceerd op 16 december 2018 om 16:30

Nou ben ik hier niet zo een ster in en combineer ik het liever met een tekening. Zo nu en dan maak ik wel eens een uitzondering.

Handlettering...is heel populair. Maar wat is het eigenlijk? Handlettering is een met de hand getekende tekst. Vaak een quote. Een gezegde, wijsheid of inspirerende tekst. Ik zeg bewust getekende tekst en niet geschreven. De letters worden vaak in verschillende layouts, grote en diktes op het stuk papier geplaatst, voorzien van versieringen. Waarbij alle stijlen van toepassing kunnen zijn. Blokletters, schaduwletters, schrijfletters, grafitti, zentangle, dangles, open, dotted, enz. Omringt door banners, doodles ed.

Het wordt gebruikt voor kaarten, posters, maar ook wel in bullet journals.

In principe kan iedereen het doen, mits je een beetje geduldig bent en niet te hoge eisen aan jezelf stelt. Zoals ik.

In het begin weet je niet waar je moet beginnen op het papier, ook niet waar te eindigen. En welk materiaal gebruik je. 

Nou de antwoorden daarop zijn. Gewoon ergens en maak het niet te overdadig. Teveel toevoegingen haalt de aandacht bij je tekst vandaan. Daar wil je immers iets mee zeggen. Eenvoud is het codewoord. Rust en balans. En wat betreft het materiaal. Begin gewoon simpel. Koop een tekenblok bij de action, een potlood, gum, lineaal, fijnliners en permanente markers. Dit hoeven geen twinmarkers te zijn. Elke stift voldoet, als ze maar goed zwart zijn. Want dat is je basis. 

Nu komt het... je hebt je basis outfit, je basis materiaal, je zit aan tafel, je hebt een tekst en dan....blanco.

 

Tip 1: Schrijf je tekst op een blaadje, bepaal voor jezelf welke woorden in deze tekst belangrijk zijn. Bijvoorbeeld in de tekst; "wie nooit bang is, kan ook nooit dapper zijn".  In deze tekst zou voor mij de woorden bang en dapper belangrijk zijn. Dat betekend dat deze er dus uit moeten springen. Je maakt ze groter, opvallender.

Tip 2: Soms is het beter, niet naar jezelf, maar naar anderen te luisteren. 

Tip 3: Zorg voor ruimte. Je moet je kunnen bewegen. Je arm moet stabiel kunnen steunen. 

Tip 4: Druk niet te hard met je potlood, houdt je schets licht, dit omdat het anders altijd zichtbaar blijft bij het overtrekken met je stift. of erger nog, je foutje als afdruk in je papier. 

Tip 5: Schaf een boek aan over handletteren bij de action of kijk op Pinterest. 

Tip 6: Doe het niet als je al moe bent, je inspiratie zal niet optimaal zijn, ook de stevigheid van je hand niet en als het dan niet lukt zakt de motivatie ook snel.

Tip 7: Was je handen en controleer zo nu en dan of ze niet door het potloodgebruik vies zijn geworden.

Tip 8: Maak eerst een voorbeeldschets of een kladje.

Tip 9: Wees niet bang om dingen uit te proberen.

Tip 10: De belangrijkste van allemaal geniet van dat geen dat je doet. Doe je dat niet kies een andere hobby uit. 

Nu komt mijn klierige ik om de hoek kijken...want nadat ik deze gemaakt had, dacht ik bang springt er meer uit dan dapper. Maar kon ook de inspiratie niet vinden om het even anders te doen. Maar dat komt nog wel. De tekst hangt op de deur, mij te herinneren aan de tekst en wachtend op die inspiratie. Ik vind het scheef, niet gecentreerd, niet krachtig, niet compleet en toch krijg ik elke keer weer de reactie wat heb je dat leuk gedaan. Quotes of gezegdes, wijsheden vind je overal. En ze staan heus nog niet allemaal op Pinterest. Misschien had oma zo'n leuk zinnetje of de buurman, je collega of je vriendin. Popt er zomaar een in je hoofd terwijl je fietst op weg naar school. Of zegt je therapeut in ene iets wijs. Maak een boekje voor jezelf waar je ze in opslaat. Want je bent ze zomaar weer vergeten die zinnetjes van goud. 

Tip extra: hou een notitie boekje bij je in de buurt zodat je nooit meer inspirerende quotes vergeet.

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

Reactie plaatsen

Reacties

annatjie
10 maanden geleden

Jou blog is pragtig! Ek geniet om net te kyk en te kyk.
Groetnis
Annatjie

annatjie
een jaar geleden

Jou werk is baie snaaks en briljant. Ek geniet dit baie.

Creabyasecondlife
een jaar geleden

Dank u wel voor het compliment

Lynn
2 jaar geleden

Wauww, ga zeker namaken!😍😍😍

* deze pagina bevat affiliatie


«   »