Kleuren met watercolors

Gepubliceerd op 27 december 2019 om 09:17

Voor deze blog  heb ik gebruik gemaakt Strathmore Visual journal  watercolor papier. Ik vind dit blok erg fijn in gebruik. Het is een niet groot blok 14 x 20,3 cm). Fijne structuur, niet te ruw. Neemt vocht goed aan, zonder te vervormen. 

Potloden, een goeie hb,  kwaliteit is ook hier belangrijk.  Ivm met het niet krassen of doordrukken van het papier.  Hou het sowieso licht schetsend zodat potloodstrepen niet achterblijven tijdens het inkleuren. 

Staedler finelinerset, lekt niet, pigment vast, loopt niet door in gebruik met watercolors. Het is niet een extreem dure set en het zeker kwalitatief waard om in je collectie te hebben. 

Een water brush penseel. Een penseel die je vult met water. Door in het penseel te knijpen doseer je de hoeveelheid vocht van je kwarts. Het penseel is er in verschillende dikte en verschillende kwaliteit te krijgen.  Koi is na mijn mening de beste in zijn soort. 

 En uiteraard Derwent inktense kleurpotloden. Een hele fijne set kleurpotloden, met een breed kleurenspectrum. Gebruik ze eerst als kleurpotloden. Zodra je met een gevulde waterbrush pen erover heen gaat, verandert de kleur in een helder lichtvasten kleur. Die door een unieke formule zelfs watervast is na droging, zodat je met andere kleuren eroverheen kan gaan

Alle artikelen zijn te koop bij betere hobby,  kantoorartikelen of tekenwinkel. Maar ook bol.com heeft een uitgebreide collectie in zijn assortiment en is vaak gunstig qua prijs.  

Aan de slag 

Er zijn 2 verschillende manieren om watercolors te gebruiken.  De eerste die ik laat zien is de verf techniek.  Hierbij kleur je op een pallet. Dit is de manier waarop ik het meestal kleur, het voordeel zit hem vooral in dat je meer in een keer kan opbouwen, terwijl je anders moet wachten tot het droog is, voor je meer effect kan toevoegen. en het gewenste resultaat bereikt is. 


Begin met je schets, let daarbij dat je niet te hard drukt. Werk je schets uit met fineliner

Net zoals ik uitgelegd heb in hoe kleur ik met markers? bouw je de kleuren op. Begin met de lichtste kleur en ga naar steeds donker.

Door meer of minder water toe te voegen ma aan je je kleur ook lichter of donker.

Begin met de grote vlakken in te kleuren en hou voor beweging en licht een randje wit over

Maak met een donkere kleur en minder water, de kleur meer intensief. Eindig met de schaduwen. Schaduwen kun je maken door dezelfde kleur met minder water te gebruiken of een donkere kleur. 

Bouw volgens deze manier elk onderdeel van je tekening op.. Begin met een lichte kleur en werk daarna naar de eindkleur.

Ik heb omdat het een kerstkaart betreft, als laatst glitter accenten aangebracht.

En dit is het resultaat

Met onderstaande flilmpje laat ik het nogmaals zien, maar dan met een ander onderwerp.

Deel 2 met andere techniek volgt

GALerij

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 


«   »