Art gallery

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 06:42

Terwijl  ik op zoek was voor foto's voor mijn wall of creativity kwam ik er achter dat ik een hele hoop tekeningen nog niet had gedeeld. Maar ze passen ook niet ergens tussen op de huidige pagina's, dus dacht ik dan maar een verzamelpagina. 

Maar tegelijkertijd kwam ik ook tot de conclusie dat ik sommige tekeningen (die wel heel vaak gedeeld worden) echt helemaal niet mooi vind. En nou weet ik wel dat deze uit mijn herstart periode komen, dus alles zat nog vast en was wat roestig. Lijkt het me wel leuk om deze nog eens opnieuw te maken. En jullie +/- 10 jaar verschil te laten zien.

Maar voor ik dat doe wil ik jullie eigenlijk eerst even mee terug nemen in de tijd 

Al vanaf dat ik klein was mocht ik graag tekenen. Het zat in mijn bloed. Als tiener tekende ik tatoeages na. En maakte ik covers voor diverse Nederlandse metal bandjes. Maar na het grafisch lyceum raakte ik het een beetje kwijt. Werk, huis, moeder, vrouw. Er was geen plek meer voor creativiteit. Jaren gingen verloren. Tot net voor mijn scheiden besloot mij weer te uiten via mijn vingers. Luis Royo intrigeerde me. Zijn werk lijken bijna foto's. Veel vrouwen zullen ze met afschuw bekijken. Vrouwen neergezet als lustobject, bijna te mooi om waar te zijn. Vanuit de fantasie van een man. Ik kan ze wel waarderen. Voor mij geven ze buiten de schoonheid van de vrouw ook haar kracht en onafhankelijkheid weer. Zo zie je maar dat iedereen door een andere bril kijkt. Ik heb uren weggedoken in de stacaravan achter het papier gezeten. Met als gevolg de ene na de andere fanart, die uiteraard lang niet kon tippen aan het origineel. Maar mijn liefde kwam weer terug.

Toch heeft het daarna weer even een periode stil gestaan. Tot 9 jaar geleden onze jongste geboren werd en mijn vingers steeds meer begonnen te kriebelen. Niet dat ik dagelijks teken. Heb het vaak nog steeds te druk. Maar ik heb inmiddels een aardige collectie bij elkaar gekriebeld, welke je op de verschillende mappen van deze site kunt vinden. Hieronder vind je ze allemaal per categorie verzameld. Neem regelmatig een kijkje want nieuwe tekeningen blijven komen.


Monsters

Fantasie/sprookje 

planten

Handletteren/quotes

Vogels

Insecten 

Dieren

Kerst

Halloween 

Pasen

Sinterklaas 

Tekstdividers

Disney fanart

Frysk

Sterren

Verjaardag 

Bohemian 

Jaargetijden 

Insecten 

Mixed media 

Pyrografie 

Doodles op porselein 


«   »