Diy mini top hat

Gepubliceerd op 11 december 2018 om 15:18

Hieronder vind je de uitleg voor het maken van een mini top hat. Je kunt de grote natuurlijk aanpassen en decoreren naar smaak. Draag hem in je haar of doe hem als decoratie in de kerstboom. Mijn voorbeeld is een voor de kerstboom gebaseerd op de kleding van de kerstman

Benodigdheden: papier, dun karton, vilt, klemmetje, lijmspray, alles lijm, lijmpistool, schaar, linten en andere decoratie.

Eerst heb je een patroon nodig. Dit patroon bestaat uit 3 onderdelen de hoedrand (1x karton, 1x stof), de bovenkant (1x karton, 1 x stof) en de onderkant van de hoed (1x karton, 2x stof).

Klik op de foto voor de link naar Pinterest voor het originele patroon

Hoe te beginnen? Nadat je het patroon heb uitgeprint op de des gewenste grote, lijmt je het geheel op dun karton met behulp van de lijmspray. Vervolgens knip je de onderdelen uit.

Ik neem de hoedrand even als voorbeeld, omdat ik daar altijd mee begin. Je lijmt (lijmspray) het met karton beplakte patroon op het stuk stof. Dit knip je ruim uit (ongeveer een 0,5 cm). Spuit de randen in met spray en vouw deze om.  Het ziet er dan zo uit.

Dit doe je ook met de bovenkant. En de onderkant, alleen plak je hier over het patroongedeelte het extra stukje stof zodat je geen papier meer ziet. Nu is alles klaar om in elkaar gezet te worden. Laat de lijmpistool warm worden want deze ga je nu gebruiken. Je begint weer met de hoedrand. Doe lijm op het randje aan de rechterkant en plak deze op de stof zodat je een trechtervorm krijgt en het patroonpapier aan de binnenkant zit. Even laten drogen. Vervolgens gaan we de bovenkant erop lijmen. Let op dat de brede kant van de trechter de bovenkant is. langs de gehele rand doe je lijm en plakt de bovenkant erin. Dit ziet er zo uit.

Hetzelfde doe je met de onderkant, ik heb voordat ik het dichtlijmde eerst nog een belletje in gedaan. 

Dit is het resultaat en kun je nu naar hartenlust beginnen met decoreren

Ik heb voor de randen restjes borg gebruikt, zodat het santa's bontkraag lijkt en lint van vilt en het lipje van een colablikje voor de riem. Het klemmetje onderop bevestigd en we hebben een mini top hat voor in de kerstboom of decoratietak voor het raam


 »