Home » Vilt » Kraamcadeau uiltje

Kraamcadeau uiltje

Gepubliceerd op 16 december 2018 om 07:23

Ik doe voor dit kraamcadeau een stapje terug naar waarmee crea by a Second Life ooit om begonnen is. De canvasdoekjes met gerecycled materiaal. Met deze blog zal ik stap voor stap laten zien hoe je een dergelijk schilderijtje maakt.

Wat heb ik nodig:

  • Een canvasdoekje bv te koop bij de Action.
  • Restjes stof
  • Vilt
  • Lijm, schaar, pen en papier, nietpistool, of apparaat 
  • Diverse materialen om het aan te kleden.

Dus struinen door de kasten, of in mijn geval de zolder die ik broodnodig moet opruimen omdat het een chaos is. En bedenken wat je wilt maken. Voor mij is het makkelijk, mijn vriendin had me al eens gevraagd of ik iets met een tak en uiltjes wilde doen. Ik kies er dus voor om twee takken te maken voor nu (ze krijgt deze op haar babyshower) en er komt een derde tussen zodra de naam van de baby bekend is (bij de geboorte dus). De takken zullen in elkaar overlopen zodat het een geheel is over drie lijstjes. Maar genoeg gepraat, ik zal aan de slag.

Je hebt eerst je doekje, lijm en een nietapperaat nodig

Bekleed de achtergrond van je canvasdoekje, ik heb in dit geval voor een strookje bb ruit gekozen, in lichtgrijs. doe een beetje lijm aan een zijde van de strook en plak deze op het canvas, de onderzijde vouw je om het doekje en niet deze op de achterzijde vast.

Plak een lint in constraterende kleur over het uiteinde van de strook zodat deze mooi is afgewerkt.

Schets een ontwerp op papier en zorg dat deze simpel van vorm is. Je gaat de vormen uitknippen in vilt. eventuele details kun je wel met borduren of pen aanbreng

Begin met de onderste laag,  het lichaam. Pas hem wel even op het doekje, maar plak hem er nog niet op. (het kan wel maar ik verkies er voor om eerst op te bouwen en het dan in zijn geheel op te plakken.

Nu kun je je uiltje opbouwen.  Begin met zijn buikje.  Zorg ervoor dat elke laag die je  toevoegd, onder de laag blijft van die nog volgen. Past het buikje niet helemaal? Knip hem wat bij.

2 witte schijfjes voor ogen. 

Wat zwart voor de oogballen, ik laat deze naar rechts kijken omdat er nog een doekje naast komt.

Een klein orange driehoekje voor de snavel 

Een paar twinkelings in zijn ogen, deze krijg je door 2 mini kleine driehoekjes met een scherp voorwerp bijvoorbeeld prikpen of hobbyschaartje het op zijn plek te prikken.  

Een paar kriebeltenen

Een takje met blaadjes, voor de nerven heb ik hobbykalk gebruikt.

En dan is dit je eindresultaat.  Je zou er nog kraaltjes aan toe kunnen voegen. Maar ik vind voor deze eenvoud het mooist.


«   »