Home » Vilt » schilderen met vilt

schilderen met vilt

Gepubliceerd op 18 december 2018 om 10:41

Hiermee is het recycle avontuur begonnen.  De canvasdoekjes. Ik was bezig met een persoonlijk kraamcadeau voor mijn broertje en zijn vrouw. Dit is hoe het kwam..

De meeste van mijn ideeën ontstaan uit pogingen iets anders te doen. Zo ook deze keer. Ik wilde iets maken voor aan de muur. Maar nadat de zoveelste schilderij poging mislukte was, zat ik met mijn handen letterlijk in mijn haar. Ik kan redelijk tekenen, maar schilderen is een ander verhaal. 

Lichtelijk gefrustreerd zat ik dus met een mislukt doekje voor me. Wat ik weer kon weggooien en had ik nog geen cadeau. 

Tot ik een ingeving kreeg. Wat nu als ik het van stof maak?

Ik had net de kledingkasten van de kinderen uitgezocht. Ik wist dat ik in een van de vuilniszakken het perfecte stofje voor de achtergrond zou vinden. Een oudje jurkje waarvan de knopen roestig waren geworden. Het was even passen en meten. Maar het ging passen. 

 

Met een niet apparaat eerst op alle 4 de zijden een nietje plaatsen. Vervolgens kan het strak gespannen worden en vastgeniet. Kijk steeds naar de voorkant van je doekje. Of de stof gelijk getrokken word. Zeker met een patroon zoals een bb ruitje. 

Nu de achtergrond erop zat, kon het 'schilderen' met stof beginnen. 

Gewoon stof wilt niet. Het rafelt en word knoepert hard wanneer je het lijmt. Vilt is perfect hiervoor. Je kunt het best voor een dikkere duurdere kwaliteit kiezen dan die van bv de action of zeeman. Die vilt is te dun en doorschijnend en word vaak niet mooi.

Ik had een schets dat nu als patroon kon dienen. Maar je kunt ook voor kinder kleurplaten kiezen. Zolang het maar knipbare oppervlakte zijn. 

Je begint met de onderkant. En bouwt het zo op net zoals 3d kaarten. De details op de voorgrond.

Ik heb het afgemaakt met hobbycalk, maar je kunt ook prima de inhoud van je make-up doos gebruiken. (Rouge of oogmake-up)

Ik was blij met het resultaat. 

Hieronder vindt u de rest van de collectie die ik reeds gemaakt heb.

Alle achtergronden zijn gemaakt van gerecycled kleding.  Spijkerbroeken,  jurkjes, voering, t-shirts. Tafellakens. 

Ik hoop dat het genoeg inspiratie heeft opgebracht om het zelf eens uit te proberen.


«   »