Home » Vilt » Gevlochten hart

Gevlochten hart

Gepubliceerd op 21 januari 2019 09:22

Dit gevlochten hartje bevat 2 kleuren vilt, borduurgaren en vulling 

Knip van beide kleuren vilt en rechthoek met ronde vormen. Vouw het dubbel en maak 2 knipjes tot 3/4 op het rechte dubbelgevouwen stuk.

Leg de ene met de dichte kant naar boven en dan andere aan de rechterkant.

Nu vlecht je ze in elkaar. Begin met de onderste strook van de rechter helft. Haal hem door de eerste strook en schuif hem over de middelste. 

De tweede strook van de rechter helft haal je eerst over de eerste strook heen, door de tweede en over de derde strook heen. Het begint nu langzaam op een hartje te lijken. 

De laatste strook is als de eerste. Eerst door de linker strook en dan over de middelste strook.

Nu kun je je hart vullen en dichtnaaien met een feston steek

Tip Feston steek

De tip voor een mooie egale feston steek. Pak een meetlint en zet 3 streepjes op de zijkant van de wijsvinger die je werk vast houdt. In dit geval om de 0,5 cm. Zo kun je in de gaten houden of de afstand tussen de steken dezelfde zijn.  Als alles is dichtgenaaid,  dan is dit het resultaat. 

HARTSTIKKE LEUK DAT JE MIJN CREATIEVE BLOG HEB BEZOCHT!

MET MIJN DIY BLOGS HOOP IK ANDEREN TE LATEN ZIEN DAT JE MET WEINIG MIDDELEN,  HELE MOOIE SPULLEN KUNT MAKEN. SOMS VAN GERECYCLED,  SOMS ENKEL MET NIEUWE MATERIALEN. MAAR ALLEMAAL LOWBUDGET.

LEUK VOOR EIGEN GEBRUIK OF OM CADEAU TE GEVEN.

LAAT JE ME WETEN WAT JE ER VAN VIND, IN EEN BERICHTJE ONDER DE BLOG OF IN HET GASTENBOEK. OF DEEL JE EIGEN WERK OP MIJN PINTEREST SITE (HTTPS://NL.PINTEREST.COM/CREABYASECONDLIFE/). IK BEN HEEL BENIEUWD NAAR JOUW CREATIES.

IK HOOP JE GAUW WEER TE ZIEN

LIEFS VÉRONIQUE 

Reactie plaatsen

Reacties

Gea de Groot-van der Zwet
een maand geleden

leuk dit te zien-heb pas vilten harten in mijn vrijwilligerswerk met ouderen gemaakt-dit is een leuk vervolg ervan-gaaf ontwerp


«