Diy kerstversieringen

Gepubliceerd op 12 december 2018 om 12:55

Kerstversiering voor in de boom of voor het raam maak je heel gemakkelijk zelf. In deze blog beschrijf ik een aantal werkjes die ik voorgaande jaren al heb gemaakt

Recycling

Ski's van ijslollie stokjes

Benodigdheden:  

  • 2 Waterijs stokjes
  • 2 tandenstokers
  • stukje vilt
  • 2 kraaltjes
  • wat kerstdecoratie
  • lijmpistool. 

Lijm met de lijmpistool 2 schoongemaakte ijsstokjes op elkaar in een smalle x. Pak 2 tandenstokers en plak op de ene uiteinde een klein strookje zwart vilt en maak daar een lusje van en plak het uiteinde past aan de stoker, aande onderzijde steek je een zwarte kraal. plak de beide stokers ook kruislings op de ijssokjes, decoreer het met wat kerstdecoratie en bevestig aan de achterzijde met lijm visdraad of een lintje. 

Ook leuk om met kinderen te maken. Laat ze dan eerst de ski's een kleurtje geven.

De zak van sinterklaas

Zit sinterklaas zijn jute zak vol gaten gooi hem niet weg maak er iets moois van.  Knip uit de zak een hart. Knip uit vilt 2 iets grotere harten. Uit een hart knip je uit de binnenkant een wat kleiner hartje en plak daarachter de jute. Ik heb er een bruin stukje vilt achter gedaan en daarna de 2 vilten harten op elkaar genaait, vulling erin en van sisal een strikje gemaakt. Zo recycle je de zak van sinterklaas

Kerstboom

Gemaakt van een leeg klosje garen, een stukje tak van een wilgenboom, oude knopen, lintje van een jurkje, ster komt van kapot kerstversiering, vulling en vilt.

Vilt

huisje van vilt

Laat je kinderen een huisje tekenen en maak er zelf een vilten exemplaar van.  Hou het simpel en gebruik zwart garen op de naaimachine.  Zo lijkt het getekend.

 
Mini top hat voor in de kerstboom

Wil je weten hoe je ze moet maken? Klik op de foto voor de werkbeschrijvingen

Cadeautjes voor in de boom of op een krans.

Wil je weten hoe je ze moet maken? Klik op de foto voor de werkbeschrijvingen

Raamschilderingen

Met krijtstiften kun je je ramen versieren.

Het is makkelijker schoon te maken dan spuitsneeuw.

Voor meer inspiratie klik op de foto.


 »