Home » Voor de feestdagen » scandinavische gnoom

scandinavische gnoom

Gepubliceerd op 13 december 2018 om 12:18

Er zijn verschillende manieren om een Scandinavische gnoom te maken.  In deze blog laat ik zien hoe je een maakt van klei.


Benodigdheden:
  • Zelfhardende klei
  • Bont
  • Vilt
  • Lijm
  • Verf
  • Decoratie 

Je begint met het boetseren van een kegel en bevestig hierop een bolletje voor de neus. Je zult nu geduld moeten hebben,  want het drogen duurt een paar dagen. 

Zodra de klei droog is, schilder je de neus rose, ik heb hiervoor home deco hobby paint kleur english rose gebruikt.

 

Zodra de verf droog is, kun je beginnen met de aankleding. Eerst het lijfje. Je knipt een kegelvorm uit de gewenste kleur vilt. In dit geval grijs. Ik heb er voor gekozen om de stof om de neus te plakken maar dit hoeft niet persé. 

 

Hou de stof ruim, je kunt beter knippen, dan bij moeten plakken. Knip de stof bij, zodat deze mooi om het lijfje past. Lijm het geheel vast

Voor zijn baard heb ik bont op rol van de Action gebruikt.  Knip het een beetje bij, om het natuurlijk te laten lijken. Lijm hem vast rond de neus.

 

Je gnoom begint steeds meer vorm te krijgen.

Het volgende wat je maakt is zijn puntmuts. Wederom knip je een kegelvorm uit in de gewenste kleur.  Pas op je lijfje of de grote van de muts naar wens is. 

 Knip het eventueel bij en naai de zijkant met de naaimachine vast. Rijg een ijzerdraad door de bovenzijde. 

Keer vervolgens de muts binnenstebuiten en draai het uiteinde rond het ijzerdraad.  Vul de muts licht op.


Bevestig de muts aan het lijf, over de neus heen. Maak wat decoratie op de muts.

In dit geval 2 blaadjes van vilt en een doodskop kraal bevestigt met gedraaid ijzerdraad in de sfeer van herfst en Halloween. 


«   »