Home » Voor de feestdagen » Diy paas decoratie

Diy paas decoratie

Gepubliceerd op 17 december 2018 11:29

Net zoals met kerst en sinterklaas kun je voor Pasen diversen leuke dingen maken. In deze blog laat ik zien wat wij hier zo al gemaakt hebben de afgelopen jaren


Paashaas raam decoratie. 

Benodigdheden: 

  • Stevig papier of karton
  • Vilt
  • Knopen
  • Lint
  • Kralen, belletjes
  • Visdraad
  • eventueel andere decoratie naar smaak

Print bovenstaande patroon uit op desgewenste formaat. Knip deze uit en trek hem 2 keer over op vilt en een keer op karton. Plak de beide stukken vilt aan weerszijden van het karton.

Versier de paashaas naar smaak, Met vilt, kraaltjes, veertjes ed.

Tussen de beide oren maak je met naald een gaatje en rijg hier de visgaren door heen. Maak er meerdere en hang ze voor het raam.


Pasenversiering van wol

Maak 2 donuts van karton, leg ze op elkaar en maak er een knipje in.

Wikkel er gele wol omheen net zolang tot het gat in het midden bijna niet meer zichtbaar is. Schuif nu de wol iet opzij zodat het makkelijker word om een scherpe schaar tussen de twee donuts te steken. Hou je duim stevig op de wol in het gat en knip de draden van de buitenste ring door..

Neem, als alle draden zijn doorgeknipt, van dezelfde wol een dubbel stuk draad en trek die tussen de 2 cirkels door. Trek de draad stevig aan en knoop hem goed vast. Nu kun je de twee donuts verwijderen. Fatsoeneer de bol een beetje en knip hem eventueel bij.

Plak twee wiebeloogjes voor de ogen en een stukje vilt als snavel en pootjes. Zet hem bij je paasstukje of hang hem in je paastak


Maak een glitter silhouet op canvas. Voor een werkomschrijving klik op de foto. 


Maak een schilderij van een oud shirt als achtergrond en oude knopen als silhouet. Zoek voor een figuur op pinterest. Zet de lijntjes met textielkrijt op het stof en vul hem op met de knopen.


Maak van vilt paastaak figuren. «   »